BEMUTATÁS

A cégünk öntödéje képezi az IRUM gépek gyártásának alapját: az összes öntött acél, öntöttvas és bronz alkatrész, amely a TAF, az IFRON, a kötélpályák vagy mezőgazdasági traktorok szerkezetének részét képezi, több mint 60 éve itt készül. Ugyanakkor tapasztalatunk széles körű munkák elvégzését teszi lehetővé különböző ügyfelek igényeinek eleget téve.

Üzemünk néhány fontosabb terméke: fékdobok, féktárcsák, kerékagyak, sebességváltó házak, reduktorházak, vezérlőházak, differenciálmű házak, kuplungházak, hajtókarok, perselyek, kábelbilincsek, fékpofák, féregkerekek, csapágysapkák, karimák, kotrógép kanálfogai, stb.

Az IRUM öntöde tapasztalataira, valamint a képzett mérnökökre és munkásokra támaszkodva öntvények széles választékát gyártja öntöttvasból, acélból, közepes és magas ötvözetű öntöttvasból, közepes és magas ötvözött acélból, gömbös öntöttvasból, kézi vagy gépesített formázással, az ügyfél igényei szerint. (Kézi formázáshoz a maximális súly 750 kg, gépesített formázáshoz pedig 100 kg.)

A vállalat és a munkaerő tapasztalatán kívül az IRUM öntöde másik erőssége a modern műszaki felszerelés, az összes műveletet maximális hatékonysággal és minőséggel hajtjuk végre:

  • Formáló keverék készítése: automatikus EIRICH típusú keverő
  • Mechanizált formázás HVS-2 formázó géppel
  • Ötvözetek kifejlesztése 750 kg-os INDUCTOTERM típusú olvasztókemencével
  • Magok manuálisan vagy lövöldözéssel történő kialakítása LAEMPE LL20 típusú gépen (Romániában egyedi)

Anyagok

  • EN GJL 20 –30 / DIN GG20-30
  • EN GJS 40 –70 / DIN GGG40-70